Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ο άνθρωπος, δεν έχει μοίρα, αλλά έχει την ελευθερία επιλογής,υπενθυμίζει η Εκκλησία

Ο άνθρωπος, δεν έχει μοίρα, αλλά έχει την ελευθερία επιλογής,υπενθυμίζει η Εκκλησία

25 Ιανουαρίου 2012
Στο Πατριαρχείο Μόσχας θεωρούν ότι οι προσπάθειες να καθοριστεί το μέλλον κατά τα άστρα σαφώς δεν έχουν νόημα.

«Είμαι πεπεισμένος ότι πνευματικά επικίνδυνο είναι να προσπαθήσει κανείς, με βάση τα αστέρια, να σχεδιάσει το μέλλον του», - δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας, πρωθιερέας Βσέβολοντ Τσάπλιν, στη συνάντηση με την ορθόδοξη κοινότητα της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πρόβλημα των αστρολόγων» υπάρχει στο γεγονός ότι «προσπαθούν να επιβάλουν ένα πρόγραμμα συμπεριφοράς, να σας εξηγήσουν ότι σήμερα, ή αυτή την εβδομάδα ή το μήνα ή το χρόνο πρέπει να κάνετε κάποια έργα και σε άλλο καιρό - μερικά άλλα. Δηλαδή, όλη την ώρα προσπαθούν να γυρίσουν την χριστιανική ή μετα-χριστιανική συνείδησή μας στην αρχαία ειδωλολατρική ιδέα για την ύπαρξη της μοίρας».

« Η μοίρα δεν είναι χριστιανικός όρος. Δεν υπάρχει μοίρα, υπάρχει ελευθερία. Ο άνθρωπος ο ίδιος δημιουργεί τη ζωή του, ο ίδιος αποφασίζει, και είναι καλά, εάν αυτές οι αποφάσεις είναι σύμφωνες με το θέλημα του Θεού. Ο άνθρωπος δεν είναι προγραμματισμένος, δεν δεσμεύεται ούτε από αστέρια, ούτε από τις συνέπειες οι οποίες μπορούν να προκύψουν από έναν συνδυασμό των άστρων και τη θέση τους στον ουρανό »- υποστηρίζει ο ιερέας.

«Πρέπει πάντα να είμαστε πρόθυμοι να ζούμε σύμφωνα με τις εντολές του Θεού, να κάνουμε το θέλημα του Θεού και καλές πράξεις. Πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για συνάντηση με τον Κύριο μετά το θάνατό μας ή μετά το τέλος αυτού του κόσμου. Δεν πρέπει να αναβάλλουμε έως αύριο τίποτα απ’αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε σήμερα, αν μιλάμε για ένα καλό έργο»- είπε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου